Joor Tandtechniek in Utrecht | Tand- en gebitsprotheses
15646
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15646,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Tand- en gebitsprotheses

Bij ons krijgt uw gebitsprothese de zorg en aandacht die het nodig heeft. Samen werken we aan een passende prothese, op een manier die goed voelt voor u. U kunt bij ons terecht voor:

Gebits- of tandprothese repareren

Uw prothese laten repareren terwijl u daarop kunt wachten. Dat is bij Joor Tandtechniek vanzelfsprekend. Na een telefonisch overleg komt u op de afgesproken tijd en mag u onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot uw prothese weer is hersteld. Praktisch alle reparaties zijn binnen één uur klaar (indien mogelijk). Hebben we meer tijd nodig voor herstel, is er overleg en wordt dit kenbaar gemaakt.

Gebitsprothese opvullen

Naarmate u ouder wordt verandert uw lichaam. Ook uw kaak verandert en slinkt. Kenmerkend hierbij kan zijn dat:

 

  • u tussen de prothese basis en uw kaak aanslag ziet ontstaan
  • u regelmatiger voedselresten onder uw prothese aantreft dan voorheen
  • uw prothese regelmatiger los komt tijdens het spreken, lachen en eten
  • uw prothese inmiddels binnen afzienbare tijd een aantal malen is gebroken

 

Wanneer bovenstaande zaken spelen kunt u, wanneer u nog geen recht heeft op een nieuwe vervangende volledige prothese, de prothese laten opvullen. Ook een gedeeltelijke prothese kan worden opgevuld.

 

Er wordt dan een afspraak ingepland voor opvulling, waarbij u er rekening mee dient te houden, dat de prothese 1 dag in ons bezit is. Het kan zo zijn, dat u af en toe een drukplaatsje ervaart. U kunt dan telefonisch een afspraak inplannen voor nacontrole.

Gedeeltelijke gebitsprotheses en frameprothese

Partiële (gedeeltelijke) prothese

Bij een partiële prothese wordt daar waar tanden en kiezen ontbreken een voorziening gemaakt van kunststof. Daarbij wordt gelet op de buur elementen ( tanden en kiezen) waarbij vorm en kleur een essentieel onderdeel vormen. Tijdens de “pasfase “wordt dit met u uitgebreid doorgenomen en bekeken. U kunt er tevens voor kiezen de gedeeltelijke prothese van haakjes te laten voorzien. Hiermee krijgt de uitneembare voorziening betere houvast en geeft zo meer zekerheid. Voordeel van deze voorziening is, dat deze voorziening goedkoper is dan een frame prothese en makkelijker is uit te breiden. Nadeel is dat het uitneembaar is.

Frameprothese

Bij een frame prothese wordt daar waar tanden en kiezen ontbreken een voorziening gemaakt van kunststof op een metalen basis. Deze voorziening is aanzienlijk duurder dan een partiële prothese. Bij een frame prothese is de verwachting dat de tanden en kiezen voor langere tijd behouden kunnen worden. Tevens dient bij een frame prothese bij natuurlijke tanden en kiezen steuntjes te worden ingeslepen. Dit om te voorkomen, dat het frame mettertijd in kan gaan dragen.

Volledige gebitsprotheses

Wanneer u uw volledige gebitsprothese al langer dan de wettelijke termijn bezit,  heeft u recht op vervanging. De gelegenheid voor u om een andere kleur tanden/ kiezen in de nieuwe prothese te laten zetten, of om meer of minder tanden te laten zien. Ook de vorm kan naar uw wens worden aangepast. Alles in overleg om tot een voor u wenselijk resultaat te komen.

 

Zachte onderlaag gebitsprothese onderkaak

Heeft u in uw onderkaak onvoldoende bot om uw volledige prothese goed te laten rusten, dan bestaat, onder bepaalde gestelde voorwaarden, de mogelijkheid hier een zachte onderkant in te maken. Zo kan dit voor mensen die afzien van een implantaat prothese een prettige oplossing zijn. Houdt u er rekening mee dat dit niet bij iedereen kan en hetzelfde resultaat biedt!

Volledige gebits- en tandprothese op implantaten

Wanneer u een volledige gebitsprothese heeft, en met name uw onder prothese los zit, dan kunnen implantaten vaak een oplossing bieden. Ook in de bovenkaak kunnen implantaten geplaatst worden, echter dient u er wel rekening mee te houden, dat hier meer implantaten moeten worden geplaatst, rekening houdend met de dikte van het bot in de bovenkaak. Implantaten zijn kunstwortels, die door een implantoloog of kaakchirurg in uw bot worden geïmplanteerd. Wanneer u hiervoor in aanmerking wilt komen dient u een aantal dingen te weten zoals:

 

  • Voor implantaten dient altijd eerst een foto van uw kaak te worden genomen, om te zien of uw kaak geschikt is,
  • Er wordt een medisch dossier aangelegd, en bekeken of het verantwoord is om bij u te implanteren,
  • U wordt gewezen op de voor- maar zeker ook op de nadelen van implantaten, en de verplichting welke u hiermee aangaat,
  • Er wordt met u een behandelplan opgesteld en een tijdslijn vastgesteld, waarin het proces  globaal verloopt

 

De implantaatprothese wordt na 12 weken ingroeien van de implantaten vervaardigd. U kunt in deze periode uw huidige prothese dragen. Deze wordt ter plekke van de implantaten ontlast.

Overige tandproducten

Bleeklepels

Als u uw tanden te donker vindt, bestaat er de mogelijkheid om deze te bleken. Om het bleekmateriaal op de juiste plaats aan te brengen, en te houden tijdens het bleken maken we de bleeklepels op maat. Hiermee voorkomen we dat het bleekmateriaal doorloopt naar uw tandvlees, wat irritatie van het tandvlees kan veroorzaken.

 

Voordeel van bleken is, dat uw tanden lichter van kleur worden. Nadeel: uw tanden kunnen gevoelig worden. U moet dan direct de behandeling stoppen en dit aan ons melden. Bleken moet herhaald worden, want na verloop van tijd verkeuren de tanden weer en worden ze wederom donkerder. Ook wanneer u nog kleur vullingen in het zicht heeft is bleken niet te adviseren, tenzij u de kleurvulling door uw tandarts laat vervangen voor een lichter kleur.

Mondbeschermers

Tijdens contactsporten zoals boksen, basketbal is het aan te raden een mondbeschermer te dragen. Bij hockey is een gebitsbeschermer inmiddels verplicht tijdens de wedstrijden en ook tijdens de trainingen.  Deze beschermen uw tanden en tandwortels tijdens een klap of stoot. Voordeel van een op maat vervaardigde mondbeschermer is dat deze goed past en beter beschermt, waardoor u zekerder in de wedstrijd zit en beter de confrontatie aandurft. 

Opbeetplaat, splint of anti-knarsplaat

De behandeling hiervoor vindt plaats bij de tandarts, maar wij vervaardigen de opbeetplaat, splint of anti-knarsplaat. Een opbeetplaat, splint of anti- knarsplaat wordt gemaakt als u kaakgewrichtklachten heeft of uw tanden meer dan normaal slijten. Vaak zijn spanningen de oorzaak van kaakgewrichtsklachten. Met de plaat wordt de druk op het gewricht gereduceerd en verdwijnen de klachten vaak

Combinatiewerk met kronen en bruggen

Als u meerdere tanden naast elkaar mist, is een brug een oplossing om uw gebit op te vullen. Een brug bestaat uit minimaal 3 elementen aan elkaar en bevestigen we aan bestaande tanden die we met een kroon verstevigen.