Joor Tandtechniek in Utrecht; tandtechnisch laboratorium Joor Tandtechniek
Joor Tandtechniek, altijd dichtbij

Joor Tandtechniek in Utrecht vervaardigt tand- en gebitsprotheses

Bij ons krijgt uw gebit de zorg en aandacht die het nodig heeft. Samen werken we aan een passend gebit, op een manier die goed voelt voor u. U kunt bij ons terecht voor:

tandarts Utrecht; tandprothese; gebitsimplantaat; tandarts Vleuten

Gebits- of tandprothese repareren

Uw prothese laten repareren terwijl u wacht, onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat is bij Joor Tandtechniek in Utrecht heel vanzelfsprekend. U maakt telefonisch een afspraak, komt langs, neemt plaats in de wachtruimte en wij doen de rest.

Afspraak maken

Gebitsprothese opvullen

Naarmate u ouder wordt, slinkt uw kaak. Dit is een natuurlijk proces. Als gevolg daarvan past uw prothese niet meer goed. Kenmerken die erop wijzen dat uw prothese niet mooi aansluit:
•    eten komt gemakkelijk onder uw prothese
•    er ontstaat aanslag aan de binnenkant van de prothese
•    uw prothese breekt regelmatig tijdens het eten 
•    de prothese komt los tijdens het praten en lachen

Heeft u hier last van? Dan is het mogelijk om uw prothese te laten opvullen. Als u ’s morgens vroeg een afspraak bij ons heeft dan krijgt u diezelfde dag uw prothese weer terug.

tandarts Utrecht; tandprothese; gebitsimplantaat; tandarts Vleuten

Volledige gebitsprotheses

Voordat we uw nieuwe gebitsprothese vervaardigen, maken we afdrukken van uw gebit om de beet te bepalen. Samen met u zoeken we passende tanden en kiezen uit. Hierbij letten we erop dat de kleur niet te veel afwijkt van de huidige prothese of resterende eigen tanden of kiezen.

Tijdens de vervolgafspraak past u de prothese en controleren we op een aantal technische aspecten. Eventuele wijzigingen kunnen op dat moment nog worden aangebracht. Als u tevreden bent over het resultaat maken we de prothese voor u af. Indien nodig wordt de onderprothese voorzien van een zachte basis. 

Afspraak maken

Gebits- en tandprothese op implantaten

Ook bij een prothese op implantaten maken we een afdruk van uw gebit en bepalen we de kleur van de tanden en kiezen. Het verschil tussen een losse prothese (kunstgebit) en een prothese op implantaten is dat die laatste wordt vastgezet op een kunstwortel (de implantaat). Deze kunstwortel - een soort schroefje - is gemaakt van titanium en plaatsen we in het kaakbot. Het voordeel hiervan is dat uw prothese meer houvast en stabiliteit heeft. Bovendien wordt het slinken van de kaak sterk afgeremd.

Er bestaan verschillende implantaatsystemen. Op basis van röntgenfoto’s bepaalt de implantoloog welk systeem voor u de beste keus is. 6 tot 8 weken na implanteren vervaardigen we een nieuwe prothese voor u. In die 6 tot 8 weken kunt u uw huidige prothese blijven dragen.

tandprothese; gebitsimplantaat; tandarts Vleuten

Frameprothese

Een frameprothese is een gedeeltelijke gebitsprothese, bestaande uit een metalen basis met daarop tandvleeskleurige kunsthars en kunsttanden en -kiezen.

tandprothese; gebitsimplantaat; tandarts Vleuten

Partiële (gedeeltelijke) prothese

Bij een partiële prothese vervangen we een of meerdere tanden of kiezen. Als een brug of kroon geen optie is voor u, biedt een gedeeltelijke prothese wellicht een uitkomst. Deze prothese kunt u uit de mond nemen, in tegenstelling tot een kroon, brug of implantaat.

Overige tandproducten

 • Bleeklepels: 

  als u uw tanden te donker vindt, bestaat er de mogelijkheid om deze te bleken. Om het bleekmateriaal op de juiste plaats aan te brengen, maken we de bleeklepels op maat. Hiermee voorkomen we dat het bleekmateriaal doorloopt naar uw tandvlees, wat irritatie van het tandvlees kan veroorzaken.
   
 • Mondbeschermers: 

  tijdens contactsporten zoals boksen, hockey en basketbal is het aan te raden een mondbeschermer te dragen. Deze beschermen uw tanden en tandwortels tijdens een klap of stoot. Voordeel van een op maat vervaardigde mondbeschermer is dat deze goed past en beter beschermt, waardoor u zekerder in de wedstrijd zit en beter de confrontatie aandurft. 
   
 • Opbeetplaat, splint of anti-knarsplaat: 

  de behandeling hiervoor vindt plaats bij de tandarts, maar wij vervaardigen de opbeetplaat, splint of anti-knarsplaat. Een opbeetplaat, splint of anti- knarsplaat wordt gemaakt als u kaakgewrichtklachten heeft of uw tanden meer dan normaal slijten.
   
 • Combinatiewerk met kronen en bruggen: 

  als u meerdere tanden naast elkaar mist, is een brug een oplossing om uw gebit op te vullen. Een brug bestaat uit minimaal 3 elementen aan elkaar en bevestigen we aan bestaande tanden die we met een kroon verstevigen.
Afspraak maken